A Mayer család több generáción keresztül szőlőtermesztéssel, borászkodással és vendéglátással foglalkozik Villányban. Ez a hagyomány apáról-fiúra száll. Mayer Márton ezer szállal kötődik a villányiszőlészet- borászati hagyományokhoz. Édesapja, nagyapja is bortermelő volt, ő 1988 óta dolgozik önállóan. Villányban, házának szomszédságában építette meg a csoportos kóstolásra, falusi turizmus vendéglátásra alkalmas borozóját, szálláshelyét. Fia, Mayer Norbert, aki szintén vendéglátóipari végzettségű, is részt vesz a családi vállalkozásban. A szőlészet jelenleg 11 hektár, melyből 1,5 hektár fehér - a Siklósi borvidéken -, a többi vörös fajta pedig a Villányi borvidéken található. A szőlőfeldolgozást modern zárt erjesztéses és hagyományos nyitott kádas erjesztéses módszerrel oldják meg. A borok ászkolása hagyományos tölgyfahordós és az újhordós ászkolással történik. Borkészítésükben a német tradíciók a meghatározók.

pince pince pince apartman ebédlő

A családi vállalkozás

A borkedvelők minél jobb és színvonalasabb kiszolgálásában az egész család részt vállal. Mayer Márton mellett, felesége Edit asszony, lánya Ivett és fia Norbert dolgozik azért, hogy a pincébe látogatók egy életre szóló élménnyel gazdagodhassanak. A család előzetes bejelentés alapján 40 fő részére tud helyi specialitásokból étkezést biztosítani, természetesen az elmaradhatatlan Mayer borokkal együtt. Aki pedig úgy érzi, hogy egy-egy remek borkostoló után helyben akar megszállni, az is megoldható. A vendégeknek egy négyfős apartman áll rendelkezésre: 2x2 ágyas, pótágyazható, ónémet parasztbútorral, külön WC-vel és fürdőszobával, ahol tv és légkondicionáló is szolgálja a látogatók kényelmét. 2009-től a szálláshelyek számát 10 szobával tervezik bővíteni.

csalad almárium csalad almárium szoba

Aranyérmes borok:

  • Mayer Cabernet Sauvignon 2004 Villány - Fajtajelleges Cabernet, mély bíbor színnel feketeribiszkére és borsra emlékeztető fűszerességgel. Tömör szerkezetű, telt, érett zamatokkal, határozott tanninnal.
  • Mayer Chardonnay Barrique 2005 Villány - Klasszikus Chardonnay, amely új, kisméretű (210 l) tölgyfahordóban erjedt és érlelődött 4 hónapon keresztül. Gazdag illatú és zamatú, rendkívül elegáns fehér- bor.
  • Mayer Kopár Cuvée 2004 Villány - A napsütötte, déli fekvésű Kopár dűlőről származó nagy vörösbor, amely Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot szőlőkből készült. Mind a szőlőfajták erjesztése, mind pedig az azt követő újfahordós érlelése együtt, közös hordóban történt. Illatában erős sonkás jegyek találhatók.
  • Mayer Portugieser 2006 Villány - Mayer Márton: "Bikavadító színe van a kékoportónak az idén. Vastagabb, tömörebb bor, mint a szokásos, és ha nem is lesz belőle sok a madárkás fürtök miatt - az előző éveknek mondjuk a fele -, de biztos, hogy 2006 újborait is emlegetni fogjuk!"
  • Mayer Portugieser 2007 Villány
  • Mayer Remete Cuvée 2005 Villány

Galéria

  • képek

    Képek

  • videók

    Videók

Kapcsolat

  • cím

    Cím: 7773 Villány, Batthyány u. 13.

  • e-mail

    E-mail: mayerpince@t-online.hu

  • telefon

    Telefon: 72/492-410, 72/492-984

  • mobil

    Mobil: 20/974-3678

  • fax

    Fax: 72/492-984

Magyar
English
Deutsch